Meltemle Pilates

Meltemle Pilates

Uzun zamandır ilgilenmekte olduğum Pilates ile ilgili olarak Pilates Eğitmenliği sertifikası alarak şuanda özel Pilates dersleri vermekteyim. Özel Pilates dersleri için meltemsatun@gmail.com ’dan bana ulaşabilirsiniz.

Pilates Nedir?

Pilates tekniğine ismini veren Joseph Plates’in “kontroloji” adını verdiği metodu, zihin ve beden bütünlüğü öngören denge nefes ve hareket sistemlerinin bir sentezidir. Eklem ve kemikleri hayat boyu korumak için kas güçlendiren, esneten ve özellikle içsel karın kaslarının kuvvetlendirilmesi esasına dayanan bir sistemdir. Pilates’i Kimler Yapmalı?

Dikkat dağınıklığı olan çocuklar için odaklanmalarını geliştiriyor. Çocuklar için özellikle daha güçlü ve esnek kaslara sahip olmaları, bedensel farkındalıkları arttığı için, düştüklerinde bile kendilerini daha iyi koruyabilmelerini sağlıyor.  60 yaş ve üstü ayrıca hamileler içinse, nefes egzersizleri çok faydalı oluyor. Herkesin pilates yapabileceği gibi özel sağlık problemi olan kişilerle de doktorlarla bağlantılı olarak çalışılıyor.

Pilates’in Faydaları

Vücudu şişirmeden uzun, zayıf, sağlıklı, dirençli ve esnek kaslar geliştirir.

Güç ve esneklik arasındaki dengeyi kurar.

Nefes almayı öğreterek kaslardaki gerginliği azaltır. Vücudu yeniden canlandırır.

Kas sisteminde dengeyi sağlar. Güçsüz kasları güçlendirirken, fazla çalışmış kasları ise rahatlatarak dengeyi sağlar.

Vücut duruşunu iyileştirir, kronik sırt ve boyun ağrılarını hafifletir. Ayrıca, incinmeleri önlemek için bedenin yapısal duruş problemlerini düzeltir.

Eklemleri gevşetir ve vücudun rahatlamasını sağlar.

Beden farkındalığını arttırır.

Sakinleştirir, zihninizi stresten uzaklaştırır.

Direncinizi arttırır.

Zihinsel odaklanmayı geliştirir, konsantrasyonu yükseltir.

Pilatesin 6 prensibi

Konsantrasyon : Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak ,bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kullanılıp, hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekir.
Kontrol : Pilates metodunda kontrol çok önemlidir. Kontrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması, olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.
Merkezleme : Pilates Metodu’nda ,doğru hareket sanatlarında olduğu gibi merkez, göbek, bel ve kalça çevresidir. İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme, üst bedenin stabilitesini ve esnemeyi, uzamayı sağlar.
Akıcı hareket : Hareketler acele edilmeden, her noktadan tek tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.
Kesinlik : Hareketler belirsizce değil, hakkı verilerek tam yapılmalıdır. Hareket sekansları birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olmalıdır.
Nefes : Nefes alıp verme, panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır. Böylece, nefes tamamen boşaltılıp, kan temizlenmiş olur.

Related posts

Leave a Comment